Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

"Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης", νέο βίβλίο του Κώστα Νούση


Ο όσιος Πορφύριος (1906-1991)

Ένα νέο βιβλίο ήδη κυκλοφορεί για τον νεοανακηρυγμένο άγιο της Ορθοδοξίας μας, τον όσιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη. Το υπογράφει ο φίλος θεολόγος και φιλόλογος Κώστας Νούσης.
Στην σκληρή και πολυκύμαντη ζωή που διάγουμε έρχεται ένα τέτοιο βιβλίο να απαλύνει τους πόνους μας και να μας δώσει ελπίδα μέσα από την ίδια τη ζωή του γέροντα Πορφυρίου, ενός ανθρώπου που όχι μόνο βίωσε την ελπίδα και την Ανάσταση, αλλά και τις μετέδωσε και συνεχίζει να  τις μεταδίδει απλόχερα ως ζωντανός ανάμεσα στους ανθρώπους.Αξίζει να σημειωθεί το πλησίασμα αγάπης που έκανε ο γέροντας σε ανθρώπους του λεγόμενου "περιθωρίου" ανοίγοντας νέους δρόμους στη ζωή τους.
Ευχόμαστε ολόψυχα καλοτάξιδο το βιβλίο του αγαπητού φίλου, Κώστα Νούση, και να κατορθώσει να αγγίξει πολλές ψυχές ανθρώπων.

Ακολουθεί ένα σημείωμα του συγγραφέα και στη συνέχεια ο σύνδεσμος του Εκδότη "Γρηγόρη", όπου παρατίθενται χρήσιμες πληροφορίες για το βιβλίο.

"Η ενασχόληση με έναν θεοφόρο Πατέρα εξάπαντος εκθέτει την πνευματική ελλειμματικότητα όσων τολμητιών με αυθάδεια εγκύπτουν στα άδυτα μυστήρια της Αγίας Τριάδος. Η αγάπη, όμως, προς τον Άγιο, τον πράο και ταπεινό κατά την ομοίωσή του με τον Κύριο ασκητή του Αγίου Όρους και της Ομονοίας, ευελπιστούμε πως καλύπτει και συγχωρεί πλήθος ατελειών
Παρακάμπτοντας, λοιπόν, το δέος και τον όποιον φυσικώς απορρέοντα συναισθηματισμό προς το πρόσωπο εκείνου, κατεβλήθη προσπάθεια να διαφανεί με τη μέγιστη δυνατή νηφαλιότητα το καθαρό πνεύμα του οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.
Ένα πνεύμα το οποίο προσεγγίζει την εν Πνεύματι ακρίβεια και τελειότητα ταυτιζόμενο με αυτήν, κατά την εκείνου διατύπωση με τρόπο «ορθόδοξο, βαθύ, άγιο», όπως το έμαθε από μικρό παιδί στο Άγιον Όρος «παθών καὶ μαθών» τα θεία, διότι για εκείνον, όπως και για σύμπασα την κτίση, «ο Χριστός είναι το παν»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου