Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

"Ώρες", Η κορυφαία συναυλία των ημερών του Θείου Πάθους στο Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΜε χαρά, φίλες και φίλοι του Ιστολογίου μας, λάβαμε από τη φίλη και καταξιωμένη καλλιτέχνιδα Νεκταρία Καραντζή την παρακάτω ανακοίνωση που αναρτούμε.
Σ' αυτή τη Συναυλία ο Βασίλης ο Τσαμπρόπουλος συναντιέται μουσικά με τη Νεκταρία και συμπράττουν στο έργο: "Ώρες", εκπροσωπώντας ο Βασίλης τη Δυτικότροπη Μουσική και η Νεκταρία την Ανατολική - Βυζαντινή Μουσική.
Το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης είναι βέβαιο ότι θα αγγίξει βαθιά όσους και όσες μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη διαφορετική Συναυλία.
Να ευχηθούμε και στους δυο καταξιωμένους καλλιτέχνες υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στη Συναυλία που θα δώσουν και σε ό,τι άλλο έργο ακολουθήσει.
Χ.Γ.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση:


Η κορυφαία συναυλία των ημερών του Θείου Πάθους:"ΩΡΕΣ"
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

Οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη βυζαντινή τέχνη
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29/4/2013, ώρα 21:00


Δύο αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, με διαφορετικές μουσικές διαδρομές, συμπράττουν σε μία ξεχωριστή συνεργασία που επιχειρεί να συνδυάσει Δύση με Ανατολή. Ο διεθνούς φήμης έλληνας πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, με πολυετή άκρως επιτυχημενη συνεργασία με την κορφυφαία γερμανική εταιρεία δίσκων ECM, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ, μία ιδιαίτερη περίπτωση γυναίκας ψάλτριας διεθνώς, που κινείται με άνεση στις βυζαντινές κλίμακες, έχοντας όμως ένα σπάνιο ηχόχρωμα που ισορροπεί μεταξύ του δυτικού κόσμου και των ήχων της Ανατολής. Με πυρήνα το δίδυμο "πιάνο - φωνή", οι δύο καλλιτέχνες, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, εναρμονισμένο στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη λιτή και μακριά απο περιττές τεχνοτροπίες και ανθρώπινους βερμπαλισμούς βυζαντινή μουσική έκφραση

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου 2013,  ώρα 21:00, βυζαντινοί ύμνοι σε αυθεντικές ερμηνείες, θρήνοι της Μεγάλης Παρασκευής και ψαλτοτράγουδα σε συνδυασμό με εμπνευσμένες από τη θεία υμνωδία συνθέσεις του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και δεξιοτεχνικές προσεγγίσεις, υπό τους ήχους του πιάνου του, θα κακτακλύσουν το χώρο της αίθουσας Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, επιδιώκοντας να αναδείξουν το κατανυκτικό και προσευχητικό κλίμα των ημερών. Η Δύση θα συναντήσει την Ανατολή, ξεδιπλώνοντας η καθεμιά τους μουσικούς θησαυρούς τους και κάνοντας έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής, στην πιο επίκαιρη συναυλία των ημερών...

Μαζί τους στη σκηνή, θα συμπράξει ο ηθοποιός Πέτρος Πετράκης, σε κείμενα και αφηγήσεις εναρμονισμένες στη μουσική μυσταγωγία της βραδιάς.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Εκδοτήρια ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ 210 7282333
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ 210 7282367
Τιμές Εισιτηρίων:
Φοιτητικά: € 6
Ζώνη Β: € 15
Ζώνη Α: € 25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου