Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Νομιμοποιούνται τα... φακελάκια;


Μαθαίνουμε ότι το Υπουργείο Υγείας εξετάζει να φέρει Νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί...τα φακελάκια στο χώρο της Υγείας. Η συλλογιστική του Νομοσχεδίου είναι ότι με τη νομιμοποίηση των φακελακίων θα περιορισθεί αυτό το φαινόμενο αφού θα ελέγχεται  από το κράτος και θα φορολογείται το ποσό που θα παίρνει ο γιατρός. Βέβαια κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά, η βία, η πορνεία και πολλά άλλα ακόμη.
Αν τελικά ψηφιστεί αυτό το Νομοσχέδιο θα είναι ίσως το τελειωτικό  χτύπημα στη σχεδόν ανύπαρκτη πλέον δωρεάν υγεία. Εδώ και τρία περίπου χρόνια βρισκόμαστε σε μνημόνια, όμως και πάλι στο χώρο της Υγείας εξακολουθεί να γίνεται το πάρτι των δημοφιλών πλέον "πιράνχας". Τα ράντζα συνεχίζουν να υπάρχουν και τα ραντεβού εκτελούνται μετά από μήνες. Οι δε ασθενείς παρ' ότι πληρώνουν με το παραπάνω στα ασφαλιστικά τους ταμεία παράλληλα δίνουν και φακελάκι - που πολλές φορές είναι φακελάρα - για να ...βρουν την υγειά τους.
Κανείς δε λέει ότι φταίνε οι γιατροί. Ίσα - ίσα οι περισσότεροι από αυτούς ( εν. τους γιατρούς) κάνουν σωστά τη δουλειά τους κόντρα στην απαξίωση τους από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας.
Πάντως, είναι ανάγκη επιτέλους, να υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας απέναντι στα συμφέροντα που λυμαίνονται τα Νοσοκομεία και την Ιατροφαρμακευτική δαπάνη βάζοντας τάξη εκ θεμελίων  στον άναρχο χώρο της υγείας που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τον Έλληνα φορολογούμενο ασθενή.

Χ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου