Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Θεολογία και ΤΠΕ


Η σχέση της Θεολογίας με τις Νέες Τεχνολογίες ξεκινάει -εξ όσων γνωρίζουμε- από το έτος 1965, όταν ο καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαπέτρου δημοσίευσε το άρθρο "Κυβερνητική και Θεολογία". 'Εκτοτε -παρά τις προκαταλήψεις και τις λαθεμένες αντιλήψεις- αυτή η σχέση ωρίμασε πολύ! Σήμερα λοιπόν, και σε πείσμα πολλών που δε θέλουν να παραδεχτούν αυτή την πραγματικότητα, οι ΤΠΕ αποτελούν ένα χρησιμότατο εργαλείο για την πλειοψηφία των θεολόγων, οι οποίοι έχουν μία χαρακτηριστική άνεση στη χρήση τους. Απόδειξη: ο ψηφιακός εμπλουτισμός των σχολικών εγχειριδίων των Θρησκευτικών, τα θεολογικά λογισμικά, οι προσωπικές ιστοσελίδες και τα blogs των θεόλόγων,  τα πολλά σχέδια μαθημάτων για τη χρήση τους στο μάθημα των Θρησκευτικών και...και....και...και!

Σε ένα φιλόξενο, λοιπόν,  στέκι της Λάρισας συγκεντρώθηκαν θεολόγοι που αγαπούν και χρησιμοποιούν στη δουλειά τους τις Νέες Τεχνολογίες και παρέα με εκλεκτούς φίλους και συναδέλφους της Πληροφορικής έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενοι μία δημιουργική και ευτυχισμένη νέα χρονιά ! Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση.Πηγή: Θεολόγοι του Μαυροπίνακα.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο παιδιά, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στις δύσκολες μέρες μας είναι η αγαπητική κοινωνία ! Μόνο με αυτήν μπορούμε να υπάρχουμε και όχι με τις άκαρπες αντιπαραθέσεις !!!

    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ !

    Από Διογένη /Ε.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή