Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών σε δυο Πακιστανούς για πράξη αυτοθυσίας


Η ανθρωπιά δε γνωρίζει κανένα σύνορο

Βραβείο μετά θάνατον απένειμε η Ακαδημία Αθηνών στους δύο Πακιστανούς 18 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν ηλικιωμένο ζευγάρι από τις ράγες τρένου.
Η Ακαδημία Αθηνών απένειμε το βραβείο στους Hamayun Anwar και Wakar Ahmed, για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας.
Να σημειωθεί πως το περιστατικό είχε συμβεί τoν Απρίλιο του 2012, στο ύψος του Κρυονερίου. Τότε, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων το οποίο επέβαινε σε αυτοκίνητο έμεινε πάνω στις γραμμές, με τους δύο επιβαίνοντες να εγκλωβίζονται μέσα στο αμάξι τραυματισμένοι.

Λίγο πιο πέρα όμως δούλευαν τρεις Πακιστανοί οι οποίοι και έτρεξαν να βοηθήσουν. Οι δύο από αυτούς μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν τους ηλικιωμένους.
Έφτασε όμως το τρένο και με μεγάλη ταχύτητα έπεσε επάνω τους.
Δυστυχώς από τη σφοδρότατη σύγκρουση δεν βγήκε κανείς ζωντανός. Σκοτώθηκαν τόσο οι δύο Πακιστανοί όσο και το ζευγάρι των ηλικιωμένων.
Ο τρίτος Πακιστανός που ήταν έξω από το αυτοκίνητο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Η ανθρωπιά δε γνωρίζει φυλή,θρήσκευμα και σύνορα και αυτό ακριβώς αυθόρμητα και περίτρανα απέδειξαν αυτά τα δύο νεαρά αδέρφια.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι του δημοσιογράφου Νίκου Άγκο (Niko Ago), ο οποίος σε αποκλειστικότητα τότε είχε αναδείξει το θέμα και είχε βρει και τα ονόματα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου